Overmars: 'Snap dat er gek naar gekeken wordt, maar het is een fantastische zet'

Overmars: 'Snap dat er gek naar gekeken wordt, maar het is een fantastische zet'

16-03-2021 06:54
104

Marc Overmars is ervan overtuigd dat het aantrekken van Sébastien Haller een fantastische zet is geweest. De directeur voetbalzaken van Ajax ziet Brian Brobbey echter met lede ogen naar RB Leipzig vertrekken.

Ajax betaalde in januari liefst 22,5 miljoen euro voor Haller. "Ik snap dat er gek naar gekeken wordt dat je zoveel geld uitgeeft", zegt Overmars tijdens Ajax Kijkt Vooruit, een online bijeenkomst voor seizoenkaarthouders, geciteerd door Ajax Showtime. "Maar dat is een fantastische zet geweest. Hij heeft nu al zo'n beetje zeven punten bij elkaar geschoten. Ik heb daar heel veel vertrouwen in."

"Het is voor de groep ook prettig", vervolgt Overmars. "Zij willen ook kampioen worden, het liefst zo snel mogelijk en daar zijn goede spelers voor nodig. Dat hij kwam, is denk ik een hele goede zet geweest."

Ondanks het aantrekken van de Fransman, is het vertrek van Brobbey een tegenvaller. "Het gras is niet altijd groener bij de buren. Bij een andere club zitten ook spitsen of aanvallers. Bij Ajax zit er eentje. We hadden echt wel een mooi toekomstplan voor hem. Alleen hij kiest voor wat anders, dat is zijn goed recht. Je bent er wel ziek van. Zeker omdat een spits lang geleden is. Kluivert is de laatste... Hier zagen wij een mooie toekomst in."

Volgens Overmars is de talentvolle spits een fantastische kerel. "Hij is echt wat Ajax eigenlijk wil: flair, bluf, bravoure. Daar ben ik wel eventjes ziek van geweest", besluit hij.