KNVB niet bang dat Ihattaren in Marokkaanse armen wordt geduwd: 'Niets gehoord'

KNVB niet bang dat Ihattaren in Marokkaanse armen wordt geduwd: 'Niets gehoord'

16-03-2021 07:26
76

De KNVB is niet bang dat Mohamed Ihattaren alsnog voor een interlandcarrière bij Marokko kiest, nu hij niet is geselecteerd voor het EK met Jong Oranje. Volgens directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma voelde de bond geen morele verplichting om de spelmaker van PSV op te roepen.

De negentienjarige Ihattaren poseerde anderhalf jaar geleden naast toenmalig bondscoach Ronald Koeman met een Oranje-shirt. De KNVB hield hem daarmee uit de handen van Marokko. Er is in Zeist geen vrees dat de aanvallende middenvelder nu alsnog anders besluit. "Ik heb niets over een andere keuze dan voor Nederland gehoord", zegt Hoogma in het Algemeen Dagblad. "Er is contact met Ihattaren. Hij kent een moeilijke fase. Hij moet weer spelen bij zijn club. Dan hebben wij er alle vertrouwen in dat de rest ook weer komt."

Jong Oranje-coach Erwin van de Looi geeft aan dat het thuislaten van Ihattaren is besproken binnen de KNVB. "Er komt van alles ter sprake. Maar we gaan naar een EK. Dan geef ik de voorkeur aan spelers die weten hoe we werken en spelen. En ook aan spelers die wedstrijdfit zijn. Dat zijn twee dingen die bij Mo op dit moment minder aanwezig zijn."