Marsman profiteert van 'Neuer-methode': 'Daar hebben we het onderling over'

Marsman profiteert van 'Neuer-methode': 'Daar hebben we het onderling over'

16-03-2021 07:43
39

Nick Marsman was zondag mede dankzij de 'Neuer-methode' de uitblinker in de Eredivisie-topper van Feyenoord tegen PSV. De dertigjarige doelman plukt de vruchten van het werk met keeperstrainer Khalid Benlahsen bij de Rotterdammers.

Marsman kwam in twee van de drie oog-in-oog-situaties met Donyell Malen als winnaar uit de bus. De sluitpost van Feyenoord bleef lang op zijn benen staan. "Als je lang blijft staan, heb je de meeste kans", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Spitsen schieten hem lang niet altijd perfect in de hoek. Je kijkt of je er kort op kunt komen en blijft dan staan en reageert. Daar hebben we het onderling over."

Samen met collega Justin Bijlow en Benlahsen kijkt Marsman veel naar videobeelden. Ze pasten de methodiek toe die Manuel Neuer (Bayern München) en Marc-André ter Stegen (Barcelona) aanhangen, stelt het AD. "Het gaat de laatste tijd wel aardig", stelt Marsman. "Sinds ik naar Feyenoord kwam, is elke wedstrijd die ik speel een bonus voor mij, een moment om mezelf te laten zien."