Boskamp: Ik vind het not done om zo'n grote speler zo af te branden

Boskamp: "Ik vind het not done om zo'n grote speler zo af te branden"

16-03-2021 11:27
54

Jan Boskamp vindt de karrenvracht aan kritiek die Cristiano Ronaldo ten beurt valt zwaar overdreven. Na de Champions League-uitschakeling van Juventus tegen FC Porto werd de Portugese aanvaller zwaar onder vuur genomen, onder meer door Fabio Capello.

"Capello heeft die Cristiano op Sky Sports helemaal met de grond gelijk gemaakt", reageert Boskamp in Het Belang van Limburg. "Hij doet dat al langer, maar nu was het echt hakken. Volgens hem komt Ronaldo geen man meer voorbij."

Volgens de voormalige toptrainer ging de vijfvoudige Ballon d'Or-winnaar ook niet vrijuit bij de vrije trap van FC Porto-captain Sérgio Oliveira. "Een onvergeeflijke fout. In mijn tijd zette je spelers in de muur die niet bang voor de bal konden zijn."

"Het zal wel een oude vete zijn", reageert Boskamp. "Over Pirlo deed hij iets voorzichtiger. Maar ik vind het not done om zo'n grote speler zo af te branden, al had Ronaldo zeker niet zijn dag. Hij moet daar altijd het verschil maken. Op een bepaald moment keert zich dat tegen je."

Boskamp ziet dat Juventus te laat is begonnen met verjongen. De regerend landskampioen moet de Scudetto hoogstwaarschijnlijk ook aan Internazionale laten. "Dat had Barcelona ook. Neem nu Piqué en Busquets. Het houdt een keer op, dan moet je doorselecteren. Bij Barça gebeurt dat stilletjes aan. De jonge Pedri speelde fantastisch tegen PSG, Frenkie de Jong van achteruit ook."