'The Return of the God': Zlatan is terug bij Zweden en maakt zich op voor EK

'The Return of the God': Zlatan is terug bij Zweden en maakt zich op voor EK

16-03-2021 13:11 Laatste update: 19:11
64

Zlatan Ibrahimovic is terug in de nationale ploeg van Zweden. De 39-jarige spits zit in de selectie voor de duels met Georgië, Kosovo en Estland tijdens de komende interlandperiode. 

Zlatan lijkt zich te mogen opmaken voor een rol op het komende EK. In de groepsfase speelt zijn land tegen Spanje, Slowakije en Polen. Ibrahimovic reageerde zelf via Twitter op zijn terugkeer in de nationale ploeg: 'The Return of the God', schreef Zlatan over zijn eigen comeback.

Wedden

Meer odds

Het is voor het eerst sinds 2016 dat Ibrahimovic deel uitmaakt van de Zweedse nationale ploeg. In vijftien jaar kwam de spits tot 116 wedstrijden voor de Zweden, waarin hij 62 doelpunten maakte. Het EK 2016 was het laatste eindtoernooi waarop de spits actief was.

Sindsdien laat Ibrahimovic zien dat zijn voetbalpensioen nog niet aanstaande is. Ook op 39-jarige leeftijd is hij de belangrijkste man bij AC Milan: in veertien competitieduels scoorde hij liefst veertien keer. Afgelopen herfst sprak Ibrahimovic al met bondscoach Janne Andersson over een comeback bij Zweden.