Onbegrip over Brobbey-vertrek uit Amsterdam: 'Wat lukt Ajax nou al jaren niet?'

Onbegrip over Brobbey-vertrek uit Amsterdam: 'Wat lukt Ajax nou al jaren niet?'

16-03-2021 14:52 Laatste update: 16:59
163

Valentijn Driessen vindt het onbegrijpelijk dat Ajax Brian Brobbey om financiële redenen naar RB Leipzig laat vertrekken. De chef voetbal van De Telegraaf stelt dat de koploper van de Eredivisie de jonge spits onvoldoende aanknopingspunten heeft gegeven om bij te tekenen.

Driessen ziet in Brobbey dé oplossing voor het probleem waar Ajax al meerdere jaren mee kampt. "Wat lukt Ajax nou al jaren niet? Een topaanvaller door laten breken. Nu heb je er een, maar Ajax heeft het geloof in hem gewoon niet omdat hij het in Jong Ajax ook niet laat zien", begint hij in Koffie met Valentijn. "Maar nu laat hij het als invaller wel zien."

Driessen vindt het onbegrijpelijk dat het salaris het struikelblok is geweest bij het vertrek van Brobbey en haalt Sébastien Haller erbij als voorbeeld. "Deze man gaat Ajax, in zijn contractperiode, 45 miljoen euro kosten. En dan heb je Brobbey, maar die houd je niet omdat je niet bereid bent om een half miljoen extra te betalen." Volgens Driessen heeft Ajax te weinig vertrouwen in de verdere ontwikkeling van de jonge spits. "Dat is natuurlijk het verhaal. Zij vinden hem dus niet goed genoeg om de nieuwe spits van Ajax 1 te worden."

Dat Haller ondertussen in een moeizame periode zit, is ook bij Driessen niet onopgemerkt gebleven. "Dat was natuurlijk de grootste aanfluiting van dit weekend. Het lijkt de laatste wedstrijden al nergens op. Hij loopt ook zo verongelijkt rond. Hij is traag en niet comfortabel aan de bal", luidt het snoeiharde oordeel van Driessen.