Jong Oranje leest over Chiellini en Hummels: 'Wat steentjes in de vijver gooien'

Jong Oranje leest over Chiellini en Hummels: 'Wat steentjes in de vijver gooien'

16-03-2021 15:26 Laatste update: 16:54
24

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi heeft door zijn staf een heus EK-magazine in elkaar laten zetten om zijn selectie klaar te stomen voor het aankomende eindtoernooi. De 49-jarige oefenmeester wil op die manier de pupillen van Oranje optimaal laten beseffen wat het spelen van EK precies inhoudt.

In het magazine staan onder andere verhalen over Mats Hummels (Borussia Dortmund) en Giorgio Chiellini (Juventus). Deze twee centrumverdedigers speelden ook ooit een jeugd-EK en maakten daarna naam in de Europese top. Van de Looi hoopt zo zijn selectie, in zeer korte tijd, helemaal klaar te stomen voor het aankomende eindtoernooi. "We proberen de jongens te beïnvloeden, zonder de clubs in de weg te zitten, door wat steentjes in de vijver te gooien. Als je de jongens nu zou bellen, zouden ze allemaal zeggen dat ze het EK willen winnen. Ik vind ook dat je niet bang moet zijn om echt iets te willen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Jong Oranje zit in de groep met Hongarije, Duitsland en Roemenië. Laatstgenoemde is 24 maart de eerste tegenstander in de groepsfase. Van de Looi ziet het EK als een enorme ervaring voor zijn selectie. "Presteren op internationaal niveau is zeker iets wat jongens moeten leren. Dat wordt hartstikke moeilijk, want er zijn ook sterke landen bij. Dat neemt niet weg dat iedere sporter voor het hoogst haalbare moet gaan. Dus we gaan er echt voor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie