FC Twente hoopt op tweede Pierie-deal met Ajax: Heel veel progressie

FC Twente hoopt op tweede Pierie-deal met Ajax: "Heel veel progressie"

16-03-2021 18:39
79

FC Twente wil door met Kik Pierie, bevestigt technisch directeur Jan Streuer dinsdag tegenover TC/Tubantia. Pierie wordt momenteel gehuurd van Ajax, waar hij nog tot medio 2024 vastligt: heel veel perspectief lijkt hij echter niet te hebben in Amsterdam.

FC Twente hoopt hem dan ook nóg een jaar te huren. De gesprekken met Ajax lopen al, laat Streuer weten. "Hij is af en toe ongelukkig geweest, dat klopt. Maar Ron Jans (de hoofdtrainer, red.) en ik zijn ervan overtuigd dat er nog heel veel progressie in hem zit en dat hij volgend seizoen een veel beter jaar gaat draaien." De TD gunt Pierie de tijd, weten de dat de centrale verdediger nog een hele carrière voor zich heeft. "Welke club in het linkerrijtje speelt met een centrale verdediger van 20?"

Ploeggenoot Queensy Menig is komend seizoen in ieder geval in de Grolsch Veste te bewonderen. De buitenspeler beschikt over een aflopend contract, waarin een optie tot verlenging met één jaar is opgenomen. Die optie zal gelicht worden door de huidige nummer acht van de Eredivisie.