Opstellingen: Nederlandse inbreng bij Atalanta en in scheidsrechterskorps

Opstellingen: Nederlandse inbreng bij Atalanta en in scheidsrechterskorps

16-03-2021 20:14
20

De Champions League is terug! Real Madrid verdedigt op eigen veld een 0-1 uitzege bij Atalanta en Manchester City lijkt na een overwinning bij Borussia Mönchengladbach (0-2) op cruise-control naar de kwartfinale te kunnen gaan.

De Koninklijke boekte een hele krappe 0-1 zege in Bergamo en moet dus aan de bak om de kwartfinale van de Champions League te halen. De terugkeer van Sergio Ramos komt dan ook heel erg goed uit: de geroutineerde verdediger was een tijdje geblesseerd, maar maakt dinsdagavond zijn rentree aan Madrileense zijde.

De gasten uit Noord-Italië treden aan met maar één voetbal-Nederlander. Marten de Roon is zoals te doen gebruikelijk de breker op het middenveld van Atalanta en wordt geflankeerd door Robin Gosens, die half Nederlands is maar zijn interlands voor Duitsland speelt. Sam Lammers zit op de bank en Hans Hateboer zit thuis met een blessure.

Dat is niet de enige Oranje-bijdrage in het Estadio Elfredo Di Stefano in Madrid. Danny Makkelie is scheidsrechter en zal samen met vaste assistenten Hessel Steegstra en Mario Diks, vierde man Allard Lindhout en VAR-arbiters Kevin Blom en Jochem Kamphuis het duel in goede banen moeten gaan leiden.

De opstelling van Real Madrid: Courtois; Nacho, Ramos, Varane, Mendy; Modric, Valverde, Kroos; Vázquez, Benzema, Vinicius Junior.

De opstelling van Atalanta: Sportiello; Toloi, Romero, Djimsiti; Maehle, De Roon, Pessina, Malinovskyi, Gosens; Pasalic, Muriel.

Manchester City won drie weken geleden met 0-2 in de Puskás Aréna en is de grote favoriet om het in de thuiswedstrijd in datzelfde stadion af te maken. Trainer Pep Guardiola hoopt de kwartfinale te bereiken met een formatie zonder centrumspits: Phil Foden is, zoals wel vaker de laatste weken, de valse nummer negen.  

De opstelling van Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Stones, Cancelo; Rodri, Gündogan, De Bruyne; Mahrez, Foden, Bernardo Silva.

De opstelling van Borussia Mönchengladbach: Sommer; Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini; Hofmann, Zakaria, Neuhaus, Stindl, Thuram; Embolo.