De Jong lyrisch over Zlatan-comeback: 'Is ook voordeel voor spelers om hem heen'

De Jong lyrisch over Zlatan-comeback: 'Is ook voordeel voor spelers om hem heen'

Gepubliceerd: dinsdag 16 maart 2021 om 22:21di 16-03-2021 om 22:21

Laatste update: dinsdag 16 maart 2021 om 22:25di 16-03-2021 om 22:25

Nigel de Jong is enthousiast over de terugkeer van Zlatan Ibrahimovic bij de Zweedse nationale ploeg. Ibrahimovic maakte zijn terugkeer als international woensdag bekend, waardoor het EK lonkt voor de 39-jarige spits.

"Hij is een interessant persoon", vertelt De Jong in de studio bij beIN Sports over Ibrahimovic. De 36-jarige controleur speelde tussen 2002 en 2004 samen met de Zweed bij Ajax. "Veel mensen zien hem als een persoon die veel dingen zegt. Wat ze alleen niet van hem zien, is dat hij ongelofelijk competitief is. Hij haat verliezen. Als je zo'n karakter in je team hebt, bijvoorbeeld voor Zweden of AC Milan, dan is dat ook een groot voordeel voor de spelers om hem heen."

De Jong is er dan ook van overtuigd dat Ibrahimovic het nog goed gaat doen bij Zweden, ondanks zijn leeftijd. "Je kunt natuurlijk niet vergeten dat hij eigenlijk al gestopt was als international, een aantal jaar geleden. Voor de bondscoach (Janne Andersson, red.) gaat het dus uitdagend zijn om hem terug te brengen in dat systeem. Maar een Ibra die in vorm en gezond is, zal altijd een groot pluspunt zijn. Voor welk team dan ook."

De komende interlandperiode is Ibrahimovic al van de partij bij Zweden, als de Scandinaviërs het opnemen tegen Georgië, Kosovo en Estland. De laatste keer dat Ibrahimovic deel uitmaakte van de nationale ploeg, was in 2016. In vijftien jaar speelde hij 116 wedstrijden voor de Zweden. Daarin maakte hij 62 doelpunten. Het EK 2016 was het laatste eindtoernooi waar Ibrahimovic op te bewonderen was.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws