Ihattaren ontbreekt bij Jong Oranje: 'Hij is de beste, twee vingers in de neus'

Ihattaren ontbreekt bij Jong Oranje: 'Hij is de beste, twee vingers in de neus'

17-03-2021 09:30
83

Wim Kieft begrijpt niets van de keuze van Jong Oranje-coach Erwin van de Looi om Mohamed Ihattaren niet mee te nemen naar het EK O21. De PSV-middenvelder kent een moelijk seizoen, maar had volgens Kieft gewoon bij de EK-selectie moeten zitten.

De situatie van Ihattaren bij PSV heeft ervoor gezorgd dat Van de Looi hem niet op heeft genomen in de selectie van Jong Oranje, maar Kieft begrijpt daar maar weinig van. "Je kan ook denken: ik ga op het eergevoel van die jongen inspelen", vertelt hij aan tafel bij SBS6. "Hij zegt dat hij hem gebeld heeft, om te zeggen dat hij Ihattaren wel een goede speler vindt. Dat vind ik zo'n dooddoener... Je zou ook kunnen denken: het is iemand die het verschil kan maken."

Ihattaren is geen onbetwiste basisspeler bij PSV dit seizoen, maar dat had volgens Kieft niet uit hoeven maken. "Ze hebben maar twee dagen om te trainen. Nou, hij hoeft helemaal niet te trainen. Dan is hij alsnog de beste, met twee vingers in zijn neus. Het is altijd de moeite waard. Of die jongen moet gezegd hebben: hier heb ik helemaal geen trek in. Maar dat lijkt me niet, ik hoop het ook niet. Ik vind het wel jammer dat hij niet meegaat", sluit hij af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie