VVV presenteert nieuwe trainer: 'Der Jos' volgt ontslagen De Koning op in Venlo

VVV presenteert nieuwe trainer: 'Der Jos' volgt ontslagen De Koning op in Venlo

17-03-2021 09:04 Laatste update: 09:35
52

VVV-Venlo stelt Jos Luhukay aan als nieuwe trainer. 'Der Jos' volgt de dinsdag ontslagen Hans de Koning op in Limburg en staat woensdag voor het eerst voor de groep.

VVV heeft de komst van Luhukay woensdagochtend officieel gemaakt. De club heeft hiermee één dag na het ontslag van De Koning al een nieuwe trainer gevonden. Luhukay was al in beeld bij VVV om De Koning na dit seizoen op te volgen, maar de gang van zaken van de afgelopen dagen heeft zijn komst in een stroomversnelling gebracht.

De Koning en VVV maakten een tijd geleden bekend dat hun wegen na dit seizoen zouden scheiden, maar de slechte resultaten van de laatste tijd hebben de clubleiding doen besloten om de trainer vroegtijdig weg te sturen. VVV verloor de laatste zeven wedstrijden in de Eredivisie.

Voor Luhukay betekent zijn aanstelling een terugkeer bij VVV. Hij speelde in de jaren '80 voor de club en stond toen samen op het veld met de huidige technisch manager, Stan Valckx. Luhukay maakte als trainer voornamelijk naam in Duitsland. Hij stond aan het roer bij clubs als Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg, Hertha BSC en VfB Stuttgart. Zijn laatste dienstverband was bij FC St. Pauli.