Gerucht uit Amerika: Ajax en PSV mengen zich in race om Schalke-lichtpuntje

Gerucht uit Amerika: Ajax en PSV mengen zich in race om Schalke-lichtpuntje

17-03-2021 09:30 Laatste update: 09:32
79

Ajax en PSV hebben het oog laten vallen op Schalke 04-spits Matthew Hoppe. Dat meldt de gelauwerde Amerikaanse journalist Grant Wahl, die werkte voor The New York Times, Sports Illustrated en FOX Sports.

Volgens Wahl hebben Ajax en PSV zich 'in de race gemengd' voor de komst van Hoppe. Het Amerikaanse toptalent (20) staat ook in de belangstelling van verschillende topclubs uit Engeland en Duitsland. Die zien hun kans schoon, nu Schalke op de rand van de afgrond staat.

Hoppe is dit seizoen een spaarzaam lichtpuntje in Gelsenkirchen. Eind november maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Schalke en na de jaarwisseling veroverde hij een vaste basisplaats. Hoogtepunt was de thuiswedstrijd tegen Hoffenheim: Hoppe leidde Schalke toen met een hattrick naar de eerste overwinning in bijna een jaar tijd. Hoppe scoorde ook in de twee wedstrijden die volgden, maar staat sindsdien alweer negen wedstrijden droog.

Vorige maand zette Hoppe nog zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2023. Schalke plukte de twintigjarige Amerikaan twee jaar geleden weg uit de Barça Academy in de Verenigde Staten. Het is onduidelijk of Hoppe te koop is als Schalke binnenkort degradeert. De troosteloze hekkensluiter van de Bundesliga moet elf punten goedmaken en heeft dus een wonder nodig.

Hoppe is bij Schalke ploeggenoot van Klaas-Jan Huntelaar. De oud-spits van Ajax speelde vanwege blessures nog maar elf minuten in de competitie, maar fungeert binnen de selectie als mentor. "Ik leer van iedereen in het team, maar vooral van hem", zei Hoppe onlangs tegen Sport1. "Samen kijken we naar de punten die ik kan verbeteren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie