Antony maakt Ajax-buiging: 'Elke goal, elke pass van hem maakt mij blij. Altijd'

Antony maakt Ajax-buiging: 'Elke goal, elke pass van hem maakt mij blij. Altijd'

17-03-2021 10:03
27

Antony en David Neres zijn bij Ajax uitgegroeid tot beste vrienden, maar de twee Brazilianen uit São Paulo strijden in Amsterdam om dezelfde positie. Van een verbeten concurrentiestrijd is geen sprake, bezweert Antony.

Neres speelde vorig jaar een cruciale rol in de Ajax-transfer van Antony, maar moest dat zelf bekopen met minder speeltijd. Dat heeft geen invloed op de vriendschap. "We blijven vrienden", vertelt Antony in een interview met Ajax TV. "Neres en ik zijn goede vrienden, zowel privé als op de trainingen. Bij de club zijn we altijd samen en daarbuiten hebben we contact. We vinden het leuk om samen te kaarten."

In de Europa League kiest trainer Erik ten Hag door de absentie van Sébastien Haller vaak voor 'Braziliaanse vleugels', maar in de Eredivisie moet hij keuzes maken: in de laatste twee competitiewedstrijden kreeg Neres de voorkeur boven Antony. Hij beschaamde het vertrouwen van Ten Hag niet. "Maar dat maakt niet uit", aldus Antony. "Hij doet zijn ding en ik doe het mijne, dat beïnvloedt onze vriendschap niet. Het is aan de trainer of we samen spelen of niet, dat maakt niet uit. Als onze vriendschap maar goed blijft."

Elke keer dat Neres scoort, zoals afgelopen zondag tegen PEC Zwolle, is Antony dan ook blij. "Mooi om een Braziliaan zoiets te zien flikken. Als Brazilianen zijn we blij voor elkaar. Elk doelpunt, elke pass van hem maakt mij blij. Altijd. Ik ben blij om hem weer op het veld te zien en hem te zien scoren.'