Stekelenburg weer belangrijk voor Ajax: 'Ik merk dat ik daar nu voordeel van heb'

Stekelenburg weer belangrijk voor Ajax: 'Ik merk dat ik daar nu voordeel van heb'

17-03-2021 13:21
22

Maarten Stekelenburg denkt nog niet aan stoppen. De 38-jarige goalie wil zijn loopbaan graag afsluiten bij Ajax, maar hoopt dat dat moment nog even op zich laat wachten.

"Aan mij zal het niet liggen", reageert Stekelenburg in gesprek met Voetbal International op de vraag of Ajax zijn aflopende contract wil verlengen. "Dit is het mooiste beroep ter wereld en dat wil ik nog zo lang mogelijk beoefenen. Voor mij voelt het bovenal nog altijd als iets bijzonders om profvoetballer te zijn. Bij Ajax, voor mij de mooiste club ter wereld, en ik voel me topfit. Hier sluit ik mijn carrière af, maar hopelijk laat dat moment nog even op zich wachten."

Sinds de dopingschorsing van Andre Onana is Stekelenburg weer een vaste kracht bij Ajax. De routinier heeft een verklaring voor het feit dat hij zich zo geruisloos in het elftal heeft gespeeld. "Ik heb de laatste jaren niet veel wedstrijden gespeeld, maar wel altijd volle bak kunnen trainen. Ik miste geen training en voel me fysiek ook heel goed. Bovendien heb ik in de voorbereiding op dit seizoen wel veel duels kunnen meepakken. Natuurlijk zijn wedstrijden anders dan trainingen, maar ik legde alles in een training, helemaal als ik niet speelde. Ik merk dat ik daar nu voordeel van heb."