Harde kern Ajax keert zich tegen Brobbey: 'Ze willen niet dat hij nog speelt'

Harde kern Ajax keert zich tegen Brobbey: 'Ze willen niet dat hij nog speelt'

17-03-2021 14:38 Laatste update: 14:48
284

Volgens Fabian Nagtzaam, voorzitter van de SV Ajax, wil de harde kern van Ajax dat Brian Brobbey niet meer in actie komt voor de club. Nagtzaam stelt dat de transfervrije overstap van Brobbey naar Leipzig voelt als 'verraad'.

"Bij de harde kern heeft Brobbey het verbruid", steekt Nagtzaam in gesprek met Trouw van wal. "Ze willen niet dat hij nog speelt voor Ajax. Wij zijn het gewend dat spelers vertrekken, maar Brobbey is een kind van de club, opgegroeid bij Ajax. Dat ligt extra gevoelig. Dat wordt door veel supporters als verraad gezien. De club is heel ver gegaan om hem te behouden, en toch heeft hij in al zijn wijsheid besloten Ajax de rug toe te keren."

Naar verluidt miste Brobbey, mede door de komst van Sébastien Haller, perspectief in Amsterdam. Toch vindt Nagtzaam dat Ajax goed heeft gehandeld met de komst van Haller. "Voor de winterstop liep het niet zo vlot en het kampioenschap moest wel binnen worden gehaald", beredeneert hij. "Haller was een buitenkansje."

Nagtzaam baalt zelf ook van het vertrek van Brobbey. Hij volgde de negentienjarige spits al in de jeugdopleiding. "Hij heeft alles in zich om een topspits te worden. Technisch had hij nog wat ruwe kantjes, maar in de zestien is hij dodelijk. Ajax had een goed meerjarenplan met hem, zoals ook met Ryan Gravenberch. Dat traject had Brobbey beter eerst kunnen volgen. Hij kan goed invallen, weten we nu, maar kan hij het ook al negentig minuten op topniveau in de Bundesliga?"

Komende zomer gaat Brobbey dus transfervrij naar Leipzig. Anderhalve maand geleden maakte Ajax al bekend dat de jeugdinternational zijn aflopende contract niet ging verlengen. De Amsterdammers hadden daarna echter nog hoop dat het goed zou komen en deden de jonge aanvaller meerdere aanbiedingen. Desondanks koos Brobbey voor een vertrek.