De Boer vroeg Ajax naar terugkeer Van de Beek: 'Heb het erover gehad'

De Boer vroeg Ajax naar terugkeer Van de Beek: 'Heb het erover gehad'

17-03-2021 15:18 Laatste update: 15:20
53

Ronald de Boer weet dat een terugkeer van Donny van de Beek bij Ajax momenteel niet aan de orde is. Van de Beek is op een zijspoor beland bij Manchester United en wordt de laatste tijd steeds vaker gelinkt aan een vertrek bij The Red Devils.

"Ik heb het erover gehad met Ajax en ik kreeg te horen dat het momenteel niet gaat gebeuren", vertelt De Boer over een mogelijke terugkeer van Van de Beek bij Ajax, tegenover talkSPORT. "Hij heeft Manchester United ook niet gevraagd om met Ajax te praten. Donny richt zich volledig op het herstel van zijn enkel. Het is niet waar dat hij om een vertrek heeft gevraagd bij United."

Wedden

Meer odds

De Boer weet via zaakwaarnemer Guido Albers dat Van de Beek niet happy is met zijn rol bij United. "Hij heeft slechts twee keer een basisplaats gehad in de Premier League. Dat is natuurlijk niet waar hij op hoopte toen hij bij United kwam. Hij maakt zich alleen nog geen zorgen, al wil hij elke wedstrijd spelen. Donny gelooft er nog steeds in dat hij kan slagen in Engeland. Hij zal na dit seizoen de balans moeten opmaken en kijken wat zijn status is bij de club. Hij moet zichzelf dan afvragen of hij daar nog steeds succesvol kan worden. Zo niet, dan is een vertrek misschien wel het beste."

Buiten zijn gebrek aan speeltijd, is Van de Beek erg tevreden in Manchester. "Er is in ieder geval geen sprake van paniek bij hem. Hij heeft al tegen zijn zaakwaarnemer gezegd zeer gelukkig te zijn bij Manchester United", beweert De Boer. "De manier waarop de club met hem omgaat bevalt Donny zéér goed, hij voelt echt liefde vanuit de club."