'Hele zware opgave' tegen Ajax: 'Geen tegengoals krijgen en zelf ook vaak scoren'

'Hele zware opgave' tegen Ajax: 'Geen tegengoals krijgen en zelf ook vaak scoren'

Gepubliceerd: woensdag 17 maart 2021 om 16:51wo 17-03-2021 om 16:51

Gerardo Seoane, de trainer van Young Boys, heeft niet veel hoop op een stunt van zijn ploeg tegen Ajax. De Amsterdammers komen donderdagavond in Bern een 3-0 voorsprong verdedigen en als dat lukt, staan ze in de kwartfinale van de Europa League.

Seoane wil niet van opgeven weten, maar geeft toe dat het karwei wel heel lastig wordt. "In sport is alles mogelijk en zo willen we ook het veld op gaan, maar het is vooral belangrijk om beter te spelen dan vorige week. We denken niet in cijfers. Het zal heel zwaar worden, omdat we geen tegengoals mogen krijgen en zelf ook nog heel vaak moeten scoren."

Op suggesties van de Zwitserse pers dat er een 'Wonder van Bern' nodig zal moeten zijn, reageert de oefenmeester afwijzend. "Jullie kunnen allemaal koppen gaan verzinnen voor deze wedstrijd, maar ik ga daar niet aan meedoen. Voor ons is het gewoon zaak om anders te voetballen dan vorige week, aanvallender te spelen en meer te creëren. Ik snap dat jullie het over een wonder hebben, maar daar zijn wij niet mee bezig."

Donderdagavond om 21.00 uur trappen Ajax en Young Boys af voor hun return in de achtste finales van de Europa League. Als de Amsterdammers hun voorsprong in stand weten te houden of kunnen uitbreiden, gaan ze vrijdagmiddag de bak in voor de loting voor de kwartfinales. Die begint om 13.00 uur en is live te volgen op onze website.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws