Ten Hag heeft nog geen Ajax-formatie: 'Ik kan nog niet zeggen of hij kan spelen'

Ten Hag heeft nog geen Ajax-formatie: 'Ik kan nog niet zeggen of hij kan spelen'

17-03-2021 19:14
25

Erik ten Hag kan nog niet zeggen of Daley Blind donderdagavond kan spelen voor Ajax. De Amsterdammers verdedigen in de uitwedstrijd bij Young Boys een 3-0 voorsprong en de ervaren verdediger kan in die wedstrijd zijn rentree maken.

Blind viel in de bekerwedstrijd bij sc Heerenveen uit met een lichte blessure en moest daardoor een aantal wedstrijden missen, waaronder de heenwedstrijd tegen de Zwitsers. De linkspoot is wel meegereisd naar Bern en zou dus zijn rentree kunnen maken. "Ik kan op dit moment niet zeggen of hij negentig minuten kan spelen", zegt trainer Ten Hag op de persconferentie.

Pas na de afsluitende training kan de Tukker over zijn selectie beslissen. "We gaan zo het veld op en dan bekijken we hoe het ervoor staat. Misschien kan hij dan morgen beginnen. We denken allemaal fitte spelers meegenomen te hebben en ik verwacht ook dat het gaat lukken, maar Blind heeft een aantal dagen niet getraind. Dat gaat hij zo voor het eerst doen en dan wachten we het af. Hetzelfde geldt voor David Neres en Nicolás Tagliafico."

Dat tweetal werd afgelopen weekend in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle (0-2) uit voorzorg gewisseld door Ten Hag, maar de verwachting is dat ze gewoon zullen kunnen spelen in het Stade de Suisse. Jurriën Timber en Noussair Mazraoui zijn er op donderdagavond in ieder geval niet bij.