Sevilla heeft Nederlanders nodig om cruciale overwinning over de streep te trekken

17-03-2021 20:52 Laatste update: 20:53
13

Sevilla heeft een moeizame, maar verdiende thuisoverwinning op Elche laten noteren. Met invaller Karim Rekik in de gelederen werd een 2-0 overwinning uit het vuur gesleept.

Sevilla - Elche 2-0
De enige treffer van de wedstrijd viel vlak voor rust en kwam, zoals wel vaker dit seizoen bij Sevilla, op naam van Youssef En-Nesyri. De concurrent van Luuk de Jong in de punt van de aanval kopte raak en bezorgde zijn ploeg daarmee drie punten. De zege werd namelijk over de streep getrokken in de tweede helft, mede door het inbrengen van verdediger Karim Rekik. Hij deed tien minuten mee en zag dat Franco 'El Mudo' Vázquez in blessuretijd de wedstrijd besliste. Ook De Jong viel nog in.

De gewonnen inhaalwedstrijd zorgt ervoor dat Sevilla een Champions League-ticket eigenlijk niet meer kan ontgaan. Het staat vierde en de voorsprong op Real Sociedad, de nummer vijf van La Liga, is nu negen punten. De Andalusiërs kunnen zelfs voorzichtig omhoog gaan kijken en zien dan dat Real Madrid, dat derde staat, nog maar drie punten voorsprong heeft.