Breaking news

Lukaku gidst effectieve Duivels naar probleemloze zege op bewogen EK-avond

Gravenberch blij met coaching: 'Soms heb ik momentjes dat ik het even niet weet'

Gravenberch blij met coaching: 'Soms heb ik momentjes dat ik het even niet weet'

Gepubliceerd: woensdag 17 maart 2021 om 21:22wo 17-03-2021 om 21:22

Volgens Ryan Gravenberch speelt Daley Blind een belangrijke rol in zijn ontwikkeling. Blind geeft de achttienjarige middenvelder regelmatig tips, zowel binnen en buiten het veld.

Op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met Young Boys krijgt Gravenberch de vraag of Blind een rol speelt in zijn ontwikkeling. "Ik heb wel gesprekken met Davy... sorry, ik bedoel Daley natuurlijk", reageert de jeugdinternational, die de voornaam van Blind even verwarde met die van Davy Klaassen. "Hij geeft me tips, ook in het veld. Welke tips dat zijn? Over mijn positionering in het veld. Daley is daar heel goed in. Soms heb ik momentjes in de wedstrijd dat ik het even niet weet. Dan coacht hij me daarop."

Donderdagavond verdedigt Ajax in Bern een 3-0 voorsprong tegen Young Boys. Gravenberch is ervan overtuigd dat Ajax dat niet meer weg zal geven, al waakt hij voor onderschatting. "We kennen onze eigen kracht. Morgen moeten we het laten zien. Ik denk dat Young Boys meteen volle bak gaat, dus dan moeten wij vanaf minuut één ready zijn. Of ik wel eens een 3-0 voorsprong weg heb gegeven? Nee, niet dat ik me herinner."

De aftrap bij het Europa League-treffen tussen Young Boys en Ajax staat donderdag om 21:00 uur gepland. Als Ajax de 3-0 voorsprong niet uit handen geeft, dan plaatsen de Amsterdammers zich voor de kwartfinales van het toernooi.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws