Oppermachtig Bayern verslaat Lazio mede door historische goal en is kwartfinalist

17-03-2021 22:50 Laatste update: 22:52
18

Een oppermachtig Bayern München heeft zich met gemak geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. In eigen huis won de formatie van Hansi Flick met 2-1 van Lazio, nadat het eerste duel tussen de twee al 1-4 in het voordeel van de Duitsers werd.

Lazio stond voor een vrijwel onmogelijke opgave in München: de nummer zeven van de Serie A moest een 1-4 nederlaag goedmaken tegen het machtige Bayern. Ondanks dat kreeg Der Rekordmeister de beste kansen op de openingstreffer. Die kwam er uiteindelijk ook voor Bayern, al werd de goal niet gemaakt vanuit open spel. Bij een corner voor de thuisploeg, werd Leon Goretzka naar de grond getrokken door Mohamed Fares. Dat resulteerde in een strafschop, die specialist Robert Lewandowski goed benutte: 1-0.

Bij rust stond uiteindelijk ook een 1-0 stand op het scorebord. In de tweede helft nam Bayern wat gas terug. Trainer Flick gaf in de loop van het duel ook een aantal vaste krachten rust, door ze naar de kant te halen. Eén van die wissels pakte ook erg goed. Eric Maxim Choupo-Moting kwam in het veld voor vedette Robert Lewandowski en scoorde direct bij zijn eerste balcontact. De goal van Choupo-Moting was ook het duizendste Europese doelpunt ooit voor Bayern.

Na de goal van Choupo-Moting was het kleine beetje spanning dat nog in de wedstrijd zat, compleet verdwenen. Een krappe tien minuten voor tijd deed Lazio via Marco Parolo nog wel wat terug, die vanuit een vrije trap de bal in het doel knikte: 2-1. Dat was eveneens de eindstand. Door de overwinning zien we Bayern vrijdagmiddag terug bij de loting voor de kwartfinales van de Champions League, die live via deze website te volgen is.