Ziyech maakt Spaanse Champions League-treurnis compleet: Chelsea door

Ziyech maakt Spaanse Champions League-treurnis compleet: Chelsea door

17-03-2021 22:52
54

Atlético Madrid kan zich volledig concentreren op het verdedigen van zijn koppositie in de Primera División. Het Champions League-avontuur van Los Rojiblancos is op Stamford Bridge geëindigd: een treffer van Hakim Ziyech was ruim voldoende voor Chelsea om door te stoten naar de kwartfinales.

Chelsea had tijdens het heenduel in Boekarest met 0-1 gewonnen en kon in eigen huis rustig afwachten. Atlético claimde nog een strafschop – na een vermeende overtreding van César Azpilicueta op Yannick Carrasco – maar kon verder geen aanvallende wapenfeiten noteren. Na een half uur spelen liepen de gasten in het mes: Kai Havertz en Timo Werner zetten de counter op, Ziyech schoot de 1-0 voorbij Oblak.

Wedden

Meer odds

Diezelfde Oblak moest kort na rust ook pogingen van Werner en Ziyech onschadelijk maken. Trainer Diego Simeone leek het na een uur spelen wel te geloven: Atlético moest nog twee keer scoren, maar de onzichtbare topscorer Luis Suárez werd naar de kant gehaald. Een paar door Edouard Mendy gepareerde pogingen van João Félix waren de laatste wapenfeiten van de Madrilenen, die tien minuten voor tijd met een man minder verder moesten: Stefan Savic zwaaide na een ruzie met Antonio Rüdiger met zijn elleboog en kreeg rood. In de blessuretijd werd het zelfs nog 2-0 via Emerson Palmieri.

Chelsea maakt het Engelse Champions League-feestje compleet en meldt zich samen met onder meer Manchester City en Liverpool in de kwartfinales. Spanje kan alleen Real Madrid afvaardigen: na FC Barcelona en Sevilla is ook Atlético afgehaakt in de achtste finales.