'Mister 1-0' Klaassen: 'Trots op, Sjaak Swart zou Mister Ajax niet accepteren'

'Mister 1-0' Klaassen: 'Trots op, Sjaak Swart zou Mister Ajax niet accepteren'

17-03-2021 23:40
41

Davy Klaassen heeft dit seizoen een opvallende traditie opgestart. De Ajax-middenvelder heeft in alle competities elf keer gescoord: liefst zeven van die elf treffers waren de eerste van de betreffende wedstrijd.

Klaassen wordt in Amsterdam en omstreken al Mister 1-0 genoemd en kan daar hartelijk om lachen. "De bijnaam Mister Ajax gaat niet lukken, want dat zou Sjaak Swart niet accepteren. Dus ben ik nu maar heel trots op Mister 1-0", laat hij weten aan De Telegraaf. Klaassen zou het mooi vinden om donderdag tegen BSC Young Boys de volgende openingstreffer te maken. "Want dan moeten zij er vijf maken (Ajax won het heenduel met 3-0, red.) en boren we waarschijnlijk het laatste restje hoop de grond in."

De Amsterdammers proberen zich donderdag bij de laatste acht in de Europa League te scharen. Klaassen was er – net als Andre Onana en David Neres – al bij in 2017, toen men in de finale tegen Manchester United stond. De Hilversummer vindt dat Ajax sindsdien flink gegroeid is. "Qua balans wel. Ajax heeft goede stappen gemaakt in het vinden van de juiste mix tussen jong en oud. Een paar jaar geleden was ik een van de oudsten. Nu heb ik jonge spelers en meer ervaren jongens om me heen."

De ploeg van Erik ten Hag is al 21 officiële wedstrijden ongeslagen en zou nog drie prijzen kunnen winnen dit seizoen. Klaassen erkent dat Ajax in vorm is. "We geven de tegenstanders op dit moment het gevoel dat er echt niets te halen valt. En daar investeren we flink in", laat hij weten. "Zondag merkten we dat PEC Zwolle na de 0-2 dacht: laat maar zitten. Dat wil je afdwingen."