'Koeman belt met Memphis en heeft belangrijke boodschap voor Oranje-aanvaller'

'Koeman belt met Memphis en heeft belangrijke boodschap voor Oranje-aanvaller'

18-03-2021 07:56 Laatste update: 08:08
56

Ronald Koeman is vastberaden om Memphis Depay naar FC Barcelona te halen. De Nederlandse trainer nam deze week contact op met de 27-jarige aanvaller om een overstap te bespreken, meldt de Spaanse verslaggever Oriol Domènech.

Volgens Domènech heeft Koeman aan Memphis gevraagd om voorlopig voor geen enkele andere club te tekenen. De Oranje-international loopt na dit seizoen uit zijn contract bij Olympique Lyon en mag daardoor met andere clubs onderhandelen. Naast Barça werd Memphis de voorbije maanden onder meer gelinkt aan Juventus, Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund. 

Nu Koeman duidelijkheid heeft over zijn toekomst, wil hij Memphis zo snel mogelijk aan de Catalanen verbinden. "Hij vertelde Memphis dat als hij doorgaat, hij al het mogelijke zal doen om hem naar Barça te halen", laat Domènech weten bij TV3. Koeman en Memphis werkten bij het Nederlands elftal al samen. De voormalig PSV'er staat al sinds afgelopen zomer bovenaan het wensenlijstje van de coach.

De nieuwe voorzitter Joan Laporta sprak woensdag tijdens zijn officiële aanstelling nog maar eens zijn vertrouwen in Koeman uit. "Ronald, je weet dat dit bestuur jou zal steunen", zei de clubpresident.