'Ze gaven Ten Hag er de schuld van dat Álvarez geen kans kreeg bij Ajax'

'Ze gaven Ten Hag er de schuld van dat Álvarez geen kans kreeg bij Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 18 maart 2021 om 08:32do 18-03-2021 om 08:32

Edson Álvarez beleefde een zeer moeizame start bij Ajax, maar vorige week was hij in de Europa League tegen BSC Young Boys één van de uitblinkers. De Mexicaanse journalist Daniel Reyes prijst de mentale weerbaarheid van de 23-jarige balafpakker.

Reyes wijst naar het gemis van zijn vrouw en dochter voor het zwakke begin van Álvarez in Amsterdam. "Daarnaast is het Nederlandse voetbal veel sneller en intensiever dan in Mexico. Daar moest Álvarez zich aan aanpassen. Maar hij is mentaal sterk. Dat zie je zelden in Mexico, maar het is bij Álvarez een van zijn beste eigenschappen", zegt de verslaggever van Claro Sports en Marca tegen NU.nl.

Volgens Reyes hadden de mensen in Mexico geen oog voor de omstandigheden. De 34-voudig international geniet in zijn thuisland een grote status en het feit dat hij niet speelde bij Ajax wekte verbazing. De schuld daarvan werd voornamelijk bij trainer Erik ten Hag gelegd. "Dat gebeurt met elke Mexicaan die in Europa speelt. Als ze geen minuten krijgen, is het altijd de schuld van de trainer of van iemand anders. Dus in dit geval gaven ze Ten Hag er de schuld van dat Álvarez geen kans kreeg."

Reyes uit zijn bewondering voor de manier waarop Álvarez zich terug knokte en nu zelfs de harten van de Ajax-fans weet te veroveren. "Mensen waren Frenkie de Jong en Lasse Schöne gewend. Álvarez is heel anders. Het is knap dat hij heeft laten zien dat hij een Ajax-speler is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Álvarez altijd spelen in topduels van Ajax?

Ja
87%
Nee
13%
(2743 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws