Maduro houdt geen rekening met stunt en kijkt naar Ajax-loting: 'Dat zou je hopen'

Maduro houdt geen rekening met stunt en kijkt naar Ajax-loting: 'Dat zou je hopen'

18-03-2021 11:41
30

Hedwiges Maduro denkt niet dat Ajax nog in de problemen gaat komen tegen Young Boys. De voormalig middenvelder blikt zelfs al vooruit op de loting voor de kwartfinales en spreekt zich uit over mogelijke tegenstanders.

Maduro gaat donderdagavond voor de tv zitten, maar verwacht geen verrassing. "Ik denk dat Ajax sowieso gaat scoren, dus ik zie eigenlijk geen gevaar", zegt de voormalig middenvelder en huidig ESPN-analist tegen Ajax Showtime. "Ze moeten in de openingsfase scherp zijn, zodat ze in de beginfase niet ineens een aantal goals tegen krijgen. Zelf voetballen en je kansen afmaken, dan maak je het jezelf gemakkelijk."

Omdat de voormalig Ajacied denkt dat de Amsterdammers ook in Bern geen problemen zullen kennen met Young Boys, gaat het vizier vast op de loting voor de kwartfinale. "Je zou hopen dat Ajax de meest makkelijke weg richting de finale krijgt", laat Maduro optekenen. "Ik denk namelijk dat Ajax kans maakt om de Europa League te winnen. Als je een beetje een gunstige loting hebt, kun je zo doorstromen. Ik denk zeker dat Ajax voldoende kwaliteit heeft om de Europa League te winnen."

De loting voor de kwartfinales en de halve finales van de Europa League is aanstaande vrijdag. Als Ajax donderdagavond afrekent met Young Boys, gaat het in de koker en weten we na 13.00 uur wie de volgende tegenstander wordt van de Amsterdammers. De loting is live te volgen bij VoetbalPrimeur.