Corona-uitbraak Inter: activiteiten vier dagen stilgelegd, De Vrij niet bij Oranje

Corona-uitbraak Inter: activiteiten vier dagen stilgelegd, De Vrij niet bij Oranje

18-03-2021 13:00 Laatste update: 13:10
75

Stefan de Vrij ontbreekt in de aanstaande interlandperiode bij het Nederlands elftal. De verdediger is positief getest op het coronavirus en mag daardoor niet afreizen naar Nederland voor de interlands met Oranje.

Dat maakt Internazionale donderdag via officiële kanalen bekend. Naast De Vrij is ook Inter-speler Matias Vecino positief getest. De Italiaanse club heeft te maken met een kleine corona-uitbraak: eerder testten Danilo D'Ambrosio and Samir Handanovic al positief op het virus.

De lokale autoriteiten hebben besloten dat de Inter-spelers vier dagen niet mogen trainen en alle spelers mogen niet afreizen naar hun nationale elftallen. De Vrij en Vecino zijn inmiddels in quarantaine gegaan, maakt de club bekend. 

Door het stilleggen van alle activiteiten op de club gaat er ook een streep door de wedstrijd van Inter tegen Sassuolo, van aanstaande zondag. Volgende week maandag worden alle betrokkenen bij de club opnieuw getest. Mochten de resultaten vervolgens goed zijn, dan kunnen de trainingen weer hervat worden.