Young Boys-waarschuwing voor Ajax: 'Ben benieuwd hoe ze daar op reageren'

Young Boys-waarschuwing voor Ajax: 'Ben benieuwd hoe ze daar op reageren'

18-03-2021 15:16
54

Léon Bergsma verwacht niet dat BSC Young Boys nog voor een verrassing gaat zorgen tegen Ajax donderdagavond. De Zwitsers moeten een 3-0 nederlaag uit de eerste wedstrijd zien weg te poetsen, maar een tweede 'wonder van Bern' lijkt er niet in te zitten.

Ajax speelt donderdagavond, op bezoek in Bern, op het kunstgrasveld van Young Boys. Bergsma, op dit moment actief voor het Zwitserse FC Aarau, waarschuwt de Amsterdammers. "Ik ben persoonlijk geen fan van kunstgras, maar als je het er dan over hebt is dat geen verkeerd veld. Ik ben wel benieuwd hoe Ajax daarop gaat reageren. Ajax wil altijd voetballen, maar het verdedigen op kunstgras is wel anders dan dat ze gewend zijn natuurlijk", vertelt hij in gesprek met ESPN.

In 1954 wist West-Duitsland het WK te winnen, na een comeback tegen Hongarije. Aangezien die wedstrijd in Bern gevoetbald werd, wordt er nu nog steeds gesproken over het 'wonder van Bern'. "Ik zag het wel voorbijkomen, dat ze het zo noemden inderdaad", lacht Bergsma. "Wat ik van de trainer hoorde is dat ze daar niet aan denken. Ze willen aanvallender gaan spelen om goals te maken. En geen goals tegenkrijgen, maar dat is tegen Ajax lastig."

De kans dat Young Boys voor een tweede Wonder van Bern gaat zorgen, lijkt Bergsma klein. "Eén, twee procent, dat er een wonder inzit... Ik vond het verschil in de eerste wedstrijd zo groot, ik denk niet dat ze nog een kans maken", sluit hij af.