Leeuwarder Courant: Heerenveen-bom barstte na kansloze uitschakeling tegen Ajax

Leeuwarder Courant: Heerenveen-bom barstte na kansloze uitschakeling tegen Ajax

18-03-2021 17:28
26

Het vertrek van Gerry Hamstra als technisch manager van sc Heerenveen was een opeenstapeling van irritaties tussen hem en algemeen directeur Cees Roozemond. Dat schrijft de Leeuwarder Courant in een reconstructie. Breekpunt was de kansloos verloren bekerwedstrijd tegen Ajax.

Heerenveen maakte vorige week het vertrek van Hamstra officieel. De technisch manager van de Friese club zat niet meer op één lijn met Roozemond, die kort daarna onthulde dat Hamstra 'al weken' in gesprek was met Ajax. De twee onderhielden een uiterst moeizame relatie, beschrijft de Leeuwarder Courant.

Wedden

Meer odds

Roozemond eiste meer van de organisatie, terwijl Hamstra zich 'mateloos' ergerde aan het opportunisme van de Heerenveen-directeur. De bom barstte een dag na de verloren bekerwedstrijd tegen Ajax (0-3), begin maart. De Friezen lieten zich als makke schapen naar de slachtbank leiden, waardoor Roozemond wilde ingrijpen in de technische staf.

Hoofdtrainer Johnny Jansen liep geen risico, maar volgens Roozemond bracht de technische staf in z'n totaliteit te weinig energie. Hamstra kreeg dat in een rechtstreeks gesprek te horen van de Heerenveen-directeur. De technisch manager weigerde op zijn beurt actie te ondernemen.

'De patstelling tussen Roozemond en Hamstra is de druppel', aldus de Leeuwarder Courant. 'Voor de gewonnen thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (3-0) staat eigenlijk al vast dat er voor Hamstra geen toekomst meer is in het Abe Lenstra-stadion. (...) En nadat alle stofwolken zijn opgetrokken, blijft uiteindelijk één partij als grote verliezer achter. Heerenveen.'