Promes haalt uit met Spartak Moskou en maakt gebaar naar criticasters

Promes haalt uit met Spartak Moskou en maakt gebaar naar criticasters

18-03-2021 19:44
35

Quincy Promes heeft donderdagavond van zich laten horen vanuit Rusland. Terwijl zijn oude ploeggenoten bij Ajax zich voorbereiden op de Europa League-return tegen BSC Young Boys, boekte de 29-jarige aanvaller een eclatante zege met Spartak Moskou: 5-1.

Promes maakte tegen laagvlieger FK Ural zijn tweede goal in zijn vierde wedstrijden voor Spartak. De international, die vrijdag te horen krijgt of hij bij de definitieve Oranje-selectie zit voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije, Letland en Gibraltar, tekende op fraaie wijze voor de 2-0.

Dat vierde Promes met een opvallend gebaar: hij leek zijn criticasters de mond te snoeren. De oud-Ajacied wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij. Deze week vertelde Yehudi Moszkowicz, de advocaat van het slachtoffer, uitvoerig over de zaak in Rusland.

Spartak staat na de ruime zege op de tweede plaats in de Premjer Liga en heeft met nog zeven wedstrijden te gaan vier punten achterstand op Zenit Sint-Petersburg. De overige Spartak-goals tegen Ural werden gemaakt door Jordan Larsson en Aleksandr Sobolev (beiden tweemaal).