Zorgen om welzijn Ronaldinho: 'Begint vroeg met drinken en stopt ochtend erna'

Zorgen om welzijn Ronaldinho: 'Begint vroeg met drinken en stopt ochtend erna'

18-03-2021 19:58
42

Het gaat niet goed met Ronaldinho. De Braziliaanse wereldvoetballer van 2004 en 2005 gaat door een donkere periode na zijn arrestatie in Paraguay en de dood van zijn moeder Dona Miguelina in februari.

Vrienden en familie van Ronaldinho maken zich grote zorgen over het welzijn van de veertigjarige Braziliaan. "Elke dag is een feestje", vertelt iemand uit zijn omgeving aan het Braziliaanse dagblad Extra. "Ronaldinho begint 's ochtends wodka, whisky en gin te drinken en stopt pas de ochtend erna. Het is niks nieuws, maar het wordt erger na het overlijden van zijn moeder."

Dona Miguelina overleed een maand geleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. Sindsdien heeft Ronaldinho geen rem meer, klinkt het. "Hij voelt zich eenzaam in zijn enorme woning, nodigt vrienden uit Rio uit en gaat dan uit zijn dak. Ronaldinho heeft een groot hart en probeert gul te zijn voor zijn vrienden, maar niet iedereen is een échte vriend. Ze beschadigen hem."

Ronaldinho keerde vorig jaar augustus terug naar Brazilié, nadat hij een straf had uitgezeten in Paraguay vanwege het vervalsen van identiteitsdocumenten. De voormalige baltovenaar van onder meer Paris Saint-Germain, FC Barcelona en AC Milan verdween samen met zijn broer enkele maanden achter slot en grendel.