'Ajax op vinkentouw voor Flamengo-doelman: bod van 8 à 10 miljoen euro op komst'

'Ajax op vinkentouw voor Flamengo-doelman: bod van 8 à 10 miljoen euro op komst'

18-03-2021 20:13
36

Ajax heeft de beste papieren om zich te versterken met een Braziliaanse keeper, meldt de Braziliaanse tak van Goal. Volgens de berichtgeving is Flamengo bereid om de 22-jarige Hugo Souza te laten gaan én is er een bod van Ajax op komst.

De doelman wordt in Brazilië al langere tijd aan Ajax gelinkt. Volgens Goal wordt Souza al sinds zijn zestiende gevolgd door de Amsterdammers, die op het punt staan om een bod uit te brengen: naar verluidt heeft Ajax een bedrag tussen de acht en tien miljoen euro in gedachten. Flamengo kan het geld goed gebruiken en lijkt bereid om mee te werken aan een vertrek van de sluitpost.

Ajax kan de komende maanden niet beschikken over de geschorste Andre Onana en zoekt al langere tijd naar een vervanger. Sparta-doelman Maduka Okoye bevestigde deze week dat Ajax contact heeft opgenomen met De Kasteelclub, maar de Amsterdammers kijken dus ook in Rio de Janeiro rond. Souza is sinds een jaar de eerste keus onder de lat bij Flamengo en heeft 27 officiële wedstrijden namens Rubro-Negro in de benen.