Spurs verspeelt 2-0 marge en blameert zich in de verlenging tegen Dinamo Zagreb

18-03-2021 21:24
63

Tottenham Hotspur is op miraculeuze wijze uit de Europa League gevlogen. De Noord-Londenaren begonnen met een 2-0 voorsprong aan hun return tegen Dinamo Zagreb, maar de Kroaten hadden de beschikking over Mislav Orsic: de vleugelaanvaller maakte twee treffers in de reguliere speeltijd én de beslissende goal in de verlenging.

Na een uur spelen leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor Tottenham, al had de ploeg van José Mourinho de beste kansen op de openingstreffer gemist. Orsic ontwaakte echter en verschalkte Hugo Lloris met een fenomenale krul in de bovenhoek: 1-0.

De thuisploeg kreeg de geest en had nog maar één doelpunt nodig om een verlenging af te dwingen. Dat doelpunt kwam acht minuten voor tijd: Orsic werd vrijgespeeld door Iyayi Believe Atiemwen en liet Lloris opnieuw kansloos. Doordat Kévin Théophile-Catherine een inzet van Harry Kane voor de lijn weghaalde, bleef het bij 2-0 in Maksimir en moest er verlengd worden.

In de extra tijd kreeg Orsic een derde bevlieging: de aanvaller zette aan voor een solo, passeerde vier man en schoot vanuit de tweede lijn de 3-0 binnen. Tottenham stond opeens op de rand van de afgrond en Steven Bergwijn werd het veld in gestuurd om een blamage af te wenden. Dat lukte nog bijna: Dominik Livakovic pakte uit met twee ultieme saves op inzetten van Gareth Bale en Harry Kane, waarna het moegestreden Dinamo uiteindelijk kon juichen.