'Het zal zwaar worden om zover mogelijk te komen in de Europa League'

'Het zal zwaar worden om zover mogelijk te komen in de Europa League'

18-03-2021 23:35
19

Erik ten Hag wil niet vooruitlopen op de kwartfinale van de Europa League, waar Ajax zich donderdag voor geplaatst heeft. Hij ziet vrijdag wel wie de tegenstander wordt.

Ajax was over twee wedstrijden te sterk voor Young Boys. "Dit is een uitstekende prestatie, we zijn blij met de kwartfinale. Dit is een zakelijke overwinning", zegt Ten Hag zakelijk voor de camera van ESPN.

Ten Hag is blij met de rol van aanvoerder Dusan Tadic, die voor de zoveelste keer heeft laten zien onmisbaar te zijn. "Een standbeeld? Dat zeker. Hij is onze aanvoerder en staat er iedere wedstrijd, hij is ontzettend belangrijk op het veld. Hij gaat voorop in het veld. We zijn heel blij met hem."

Ten Hag maakt zich nog niet druk over de kwartfinale. "Ik heb er een korte blik op geworpen. We zien morgen wel wat eruit komt. We kunnen ons erop verheugen, maar we richten ons op ADO Den Haag. Je hebt er toch geen invloed op. We laten het over ons heen komen. Het zal zwaar worden om zover mogelijk te komen. Maar we hebben een goede groep, dit moeten we voortzetten. Het is geweldig dat we voor de derde keer in vier jaar een kwartfinale halen, maar je kunt ook zeggen voor de derde keer in achttien jaar."