Mooie woorden voor Koeman bij Barça: 'Hielp in de onderhandelingen met spelers'

Mooie woorden voor Koeman bij Barça: 'Hielp in de onderhandelingen met spelers'

19-03-2021 06:55
8

Carles Tusquets heeft de voorzittershamer van FC Barcelona overgedragen aan Joan Laporta, maar de waarnemend voorzitter heeft een duidelijk advies voor zijn opvolger. Hij vindt dat Ronald Koeman hoe dan ook behouden moet blijven voor de club.

Tusquets is lyrisch over de Nederlandse trainer. "Ik wil dat hij doorgaat. Hij is een moedig man, hij hoort hier thuis en hij houdt van de club", zegt de tijdelijke preses tegen Cadena SER. "Hij was de eerste die zei dat we hem mochten betalen wanneer we konden. Dat hielp veel in de onderhandelingen met de spelers."

Wedden

Meer odds

"Ik ben hem erg dankbaar", vervolgt Tusquets zijn lofzang over Koeman. "Bovendien zet hij zich in voor de jonge spelers en de jeugdopleiding. Hij begrijpt dat we aan een nieuwe cyclus moeten beginnen. Hij is de architect van de verandering."

Tusquets gelooft dat er betere tijden aankomen voor Barça. Hij sluit niet uit dat de Catalanen zich kunnen versterken met Borussia Dortmund-spits Erling Haaland, die bovenaan het wensenlijstje van Laporta prijkt. Wel moeten de Catalanen eerst aan bepaalde factoren voldoen. "De loonlast moet verminderd worden. Die nadert momenteel bijna negentig procent, en het advies van de UEFA is om het onder zeventig procent te houden. Ook moet de club spelers verkopen en het team verjongen."

Tusquets geeft aan dat de Catalanen tussen de tweehonderd en driehonderd miljoen euro kunnen ophalen door 49 procent van de aandelen van Barça Corporate te verkopen. Dat bestaat uit vier secties: Barça Innovation Hub, Barça Licensing en Merchandising, Barça Studios en Barça Academies.