'Makkelijke keuze' om PSV te verruilen voor AZ: 'Verdiende het om meer te spelen'

'Makkelijke keuze' om PSV te verruilen voor AZ: 'Verdiende het om meer te spelen'

19-03-2021 09:18
58

Albert Gudmundsson wil zondag een klap uitdelen aan zijn oude club PSV in de strijd om de tweede plaats in de Eredivisie. De 23-jarige IJslander is blij dat hij zich weer in de basis heeft geknokt bij AZ.

De Alkmaarders wonnen in januari al met 1-3 in Eindhoven. Gudmundsson keerde in dat duel terug in de basis, nadat hij door trainer Pascal Jansen voor straf uit de selectie was gezet. "In december speelde er veel, zowel persoonlijk maar ook rond de club met het ontslag van trainer Arne Slot", zegt de aanvaller tegen het Algemeen Dagblad.

"Het zag er toen even niet zo goed voor mij uit", erkent Gudmundsson. "Daarna heb ik karakter getoond, voor mijn plek gevochten en die uiteindelijk ook terugveroverd. Ik heb een goede band met Jansen. Hij is een trainer die op een rustige manier veel met zijn spelers individueel praat. We hebben een aantal gesprekken gevoerd om hier weer uit te komen."

Voor Gudmundsson blijven de ontmoetingen met PSV speciaal. Hij verruilde de Eindhovenaren in 2018 voor AZ. "In het kampioensjaar 2018 heb ik bij Phillip Cocu toch nog in negen competitiewedstrijden meegedaan, al was dat vaak maar kort als invaller. Ik wilde meer aan spelen toekomen, dat verdiende ik volgens mij ook wel. Het plan dat AZ mij voorschotelde paste erg goed bij mij. En ik speel ook bij AZ nog steeds in de top van Nederland. Dat maakte de keuze voor mij makkelijk."