Loting voor de Champions League: twee absolute thrillers in de kwartfinale

Loting voor de Champions League: twee absolute thrillers in de kwartfinale

19-03-2021 12:14 Laatste update: 12:19
68

Bayern München en Paris Saint-Germain zijn bij de loting voor de kwartfinales van de Champions League aan elkaar gekoppeld. De twee grootmachten bestrijden elkaar voor een plek in de halve finale van het miljardenbal. Ook Liverpool en Real Madrid treffen elkaar.

Het treffen tussen Bayern en PSG was vorig jaar de finale van het miljardenbal en werd met 1-0 gewonnen door de Duitsers. Kingsley Coman was de matchwinner en zal ook dit seizoen weer een kans krijgen om zijn oude club pijn te doen. De regerend kampioen zal van goede huizen moeten komen om de Fransen weer te kloppen, want zij maakten indruk in het tweeluik met FC Barcelona.

Daarnaast treffen ook Real Madrid en Liverpool elkaar weer. Die twee teams stonden in de finale van 2018 al tegenover elkaar en dat leverde destijds, mede door blunders van Reds-goalie Loris Karius, een 3-1 overwinning voor de Madrilenen op. in diezelfde wedstrijd deed Sergio Ramos veel stof opwaaien door een ogenschijnlijk opzettelijke overtreding op Mo Salah te begaan en hem daarmee te blesseren.

Manchester City en Borussia Dortmund werden door Hamit Altintop als eerste uit de kom gehaald en staan derhalve tegenover elkaar. Dat betekent dat Erling Haaland zijn kunsten mag vertonen tegen één van de beste clubs ter wereld en het voor vader Haaland een speciale wedstrijd zal worden. Alf-Inge Haaland speelde drie jaar voor The Citizens.

Tenslotte is ook FC Porto tegen Chelsea een kwartfinale. Omdat er ook doorgeloot werd voor de halve finales, weet de winnaar van die tweestrijd dat het bij de laatste vier tegen Liverpool of Real Madrid zal spelen. Er is daarnaast ook kans op een Duits onderonsje in de halve finales: als Bayern van PSG wint en Dortmund Man City klopt, treffen ze elkaar. De kwartfinales worden op 6, 7, 13 en 14 april gespeeld.

De kwartfinales van de Champions League
Manchester City - Borussia Dortmund
FC Porto - Chelsea
Bayern München - Paris Saint-Germain
Real Madrid - Liverpool

De halve finales van de Champions League
Bayern München/PSG - Man City/Dortmund
Porto/Chelsea - Liverpool/Real