Koeman geprezen door Barça-spelers: 'Hij levert geweldig werk voor ons'

Koeman geprezen door Barça-spelers: 'Hij levert geweldig werk voor ons'

19-03-2021 14:35
17

Ronald Koeman geniet het volledige vertrouwen van de spelers van FC Barcelona, zo verzekert Jordi Alba. De Spaanse linksback is lovend over de Nederlandse trainer.

Als het aan Alba ligt staat Koeman voorlopig nog aan het roer in Camp Nou. "Het is niet mijn beslissing, maar het is duidelijk dat hij geweldig werk levert voor de club en voor ons allemaal", zegt de 31-jarige verdediger tegen Diario Sport. "Ik heb altijd zijn vertrouwen gevoeld. Hij is een legende bij deze club. Hij is altijd open en eerlijk naar de spelers, en dat vind ik belangrijk."

Sport schrijft dat Alba zeker niet alleen staat in zijn mening over Koeman. Volgens de Catalaanse sportkrant weet de oud-bondscoach de selectie achter zich. Ook voorzitter Joan Laporta, die zijn steun aan Koeman al uitsprak, is daarvan op de hoogte gebracht.

'Koeman is de beste coach die Barcá op dit moment kan hebben. Het onberispelijke werk van de Nederlandse trainer betaalt zich uit. Een seizoen dat een overgangsjaar zou worden, zo kunnen eindigen met de dubbel', aldus Sport.