Financiële problemen en onrust in de Feyenoord-jeugdopleiding: 'Handen vol aan'

Financiële problemen en onrust in de Feyenoord-jeugdopleiding: 'Handen vol aan'

19-03-2021 15:28 Laatste update: 15:29
95

Het is onrustig bij Feyenoord. Directeur Mark Koevermans gaf in een filmpje via de clubkanalen al aan dat de club in financieel noodweer zit en ook binnen de jeugdopleiding rommelt het, nadat een mail van hoofd jeugdopleiding Stanley Brard openbaar werd. Dick Advocaat laat zijn licht schijnen over de situatie bij de club.

Dat Feyenoord in financieel zwaar weer zit, is al langer bekend. Dat het zó nijpend was dat Koevermans Het Legioen in een filmpje toe moest spreken over de situatie, zegt genoeg. Advocaat kan maar weinig kwijt over de financiële problemen. "We hebben allemaal bijgedragen aan dat loonoffer. Het is niet alleen nijpend bij Feyenoord, maar bij veel clubs ter wereld", vertelt hij op de persconferentie voor de wedstrijd tegen FC Emmen. "We hopen in elk geval dat er zo snel mogelijk weer met toeschouwers wordt gevoetbald."

Wedden

Meer odds

Ook binnen de jeugdopleiding van Feyenoord is het onrustig. Hoofd jeugdopleiding Brard wil van een aantal trainers af, maar de manier waarop hij dit aanpakte zorgde voor de nodige commotie. Zo zou hij een van de mails, met daarin de betreffende informatie, per ongeluk naar een van de jeugdtrainers gestuurd hebben. "Het klinkt misschien een beetje hooghartig, maar we zijn bij de A-groep zo gefocust op de 25 man. Daar heb je je handen vol aan", houdt Advocaat zich op de vlakte. "Je hoort af en toe wat er bij de jeugd gebeurt, maar daar kan ik geen zinnig woord over zeggen."