Wegen Feyenoord en blunderende hoofd opleidingen Brard scheiden na dit seizoen

Wegen Feyenoord en blunderende hoofd opleidingen Brard scheiden na dit seizoen

19-03-2021 16:07 Laatste update: 16:20
138

Feyenoord breekt na dit seizoen met hoofd opleidingen Stanley Brard. Die beslissing is genomen na de onrust die ontstond binnen de club, nadat Brard bekend maakte een aantal jeugdtrainers op straat te willen zetten.

De mail die de afgelopen dagen voor de nodige commotie zorgde was gericht aan het adres van Mark Koevermans, maar Brard stuurde deze per abuis ook naar Mark Onderwater, één van de medewerkers waar hij zijn onvrede over uitte. Feyenoord komt een aantal dagen later met het nieuws het aflopende contract van Brard niet te verlengen.

Brard was bijna twaalf jaar actief binnen de jeugdopleiding van Feyenoord en zag hoe spelers als Leroy Fer en Georginio Wijnaldum hun doorbraak beleefden bij het eerste elftal. "Zich ontwikkelen en doorbreken doen de jongens natuurlijk primair zelf - en met de hulp van de fantastische trainers en begeleiders die nog steeds rondlopen op de Academy - maar het vervult met trots te weten dat mede mogelijk te hebben gemaakt", laat hij in een reactie op de clubwebsite weten.

Ondanks zijn 'mail-blunder' had Brard gehoopt op een langere verbintenis bij Feyenoord. "Ik was graag nog een of meerdere jaren doorgegaan. Desalniettemin kijk ik met ontzettend veel plezier terug op mijn tijd op Varkenoord."

Technisch directeur Frank Arnesen bedankt Brard voor bewezen diensten. "Stanley is een echte Feyenoord-man in hart en nieren. Hij heeft hier als speler van onder meer het kampioenselftal van 1983/1984 en als opleider prachtige successen geboekt. Onder zijn leiding was Feyenoord Academy het paradepaardje van de jeugdopleidingen in Nederland. Dat is niet niks en daar mag Feyenoord hem zeer dankbaar voor zijn. Aan ons de taak om een waardig opvolger voor hem te vinden die Feyenoord Academy en de jeugdopleiding verder kan ontwikkelen."