Memphis vraagteken voor Oranje-selectie: 'In Kazachstan zijn meer COVID-gevallen'

Memphis vraagteken voor Oranje-selectie: 'In Kazachstan zijn meer COVID-gevallen'

19-03-2021 16:46 Laatste update: 17:13
10

Memphis Depay begrijpt weinig van de maatregelen die de Franse overheid heeft genomen. De spelers die actief zijn in de Franse competitie mogen niet afreizen naar hun nationale elftallen, mochten er interlands buiten Europa afgewerkt worden. Daarnaast moeten spelers die de Europese Unie verlaten bij terugkomst zeven dagen in quarantaine.

Memphis zet openlijk vraagtekens bij die beslissing. Volgens de FIFA-regels mag Lyon Memphis in Frankrijk houden, wanneer er geen dispensatie wordt verleend. Op de persconferentie voor de wedstrijd tussen Olympique Lyon en Paris Saint-Germain vergelijkt hij de situatie in Afrika met die in Kazachstan. "Het is heel raar. In Kazachstan, waar Frankrijk gaat spelen, zijn meer COVID-gevallen dan in verschillende Afrikaanse landen", laat Memphis zich ontvallen.

De aanvaller mag afreizen naar Nederland voor de interlands met Oranje, maar het is wachten hoe de regels omtrent de quarantaine geregeld worden. Hij is blij dat er weer een interlandperiode op het programma staat. "Het is altijd een eer om voor het Nederlands elftal te spelen. Iedereen bij Lyon hoopt zich bij zijn nationale elftal te kunnen voegen. We moeten ervoor zorgen dat de beslissingen voor de volgende interlandperiodes in harmonie genomen worden. Ik hoop gewoon dat we ons bij onze nationale selecties mogen melden", sluit Memphis af.