Tekst en uitleg AZ-coach Jansen over Clasie en De Wit: 'Beleid van de club'

Tekst en uitleg AZ-coach Jansen over Clasie en De Wit: 'Beleid van de club'

Gepubliceerd: vrijdag 19 maart 2021 om 17:06vr 19-03-2021 om 17:06

Laatste update: vrijdag 19 maart 2021 om 17:07vr 19-03-2021 om 17:07

AZ-trainer Pascal Jansen wil zich niet te uitgebreid uitlaten over de zaak-Clasie in Alkmaar. De middenvelder zat een schorsing van drie wedstrijden uit, omdat er via zijn account op wedstrijden was gegokt.

De buurjongen van Clasie zou via het account van de voetballer hebben ingezet op zeventien duels, omdat zijn eigen account geblokkeerd was. Voetballers mogen echter geen geld inzetten op wedstrijden. Invloed op de sfeer bij AZ heeft het incident niet gehad, zo vertelt Jansen. "We hebben op zich gewoon een rustige week gehad", begint hij zijn gesprek met de NOS.

"Toen het naar buiten kwam, heb ik daar rustig met de speler over gesproken en zijn we heel snel weer overgegaan tot de orde van de dag", vervolgt Jansen, die de naam van Clasie niet noemt. "Het is het beleid van de club om dat niet naar buiten te brengen en daar hebben we naar gehandeld. Daarmee is de kous af."

Niet alleen Clasie kwam negatief in het nieuws bij AZ, ook Dani de Wit liet van zich horen. De middenvelder is niet tevreden met zijn rol bij de Alkmaarders. Hij zocht daarom de media op en is door AZ bestraft. "Wat die sanctie is, hou ik voor mezelf", vertelt Jansen. "Hij heeft iets gedaan wat we niet willen hebben. Als je je onvrede wil uiten, dan doe je dat intern en het laatste wat je doet is de media opzoeken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws