Feyenoord-noodkreet na loonoffer: 'Aantal spelers zijn het er niet mee eens'

Feyenoord-noodkreet na loonoffer: 'Aantal spelers zijn het er niet mee eens'

19-03-2021 17:49 Laatste update: 17:53
134

Mark Koevermans, de algemeen directeur van Feyenoord, heeft bij FC Rijnmond de financiële situatie van Feyenoord verder toegelicht. De directeur trok donderdag aan de noodbel, nu de kans dat er nog publiek toegelaten gaat worden in de stadions dit seizoen nihil is.

Feyenoord heeft de steun van de supporters, die het geld van hun seizoenskaarten aan het einde van dit seizoen terug kunnen vragen, hard nodig. "Het is ernstig. We hebben het in het filmpje al aangegeven", legt Koevermans uit. "Het is zorgwekkend, 99 procent komt het door de coronasituatie. Dat hebben we geprobeerd uit te leggen. Daar zal de komende weken een vervolg op komen, om uit te leggen hoe de restitutiecampagne (voor de seizoenskaarten, red.) in elkaar zit. Gisteren was de aftrap daarvan."

Het gaat Feyenoord ruim vijftien miljoen euro kosten, mochten de supporters en andere relaties massaal hun geld terugvragen voor de seizoenskaarten die eerder dit seizoen zijn verkocht. Koevermans hoopte erop dat er vanaf januari weer publiek in de stadions aanwezig kon zijn, maar dat streven werd niet gehaald. "Het ziet er nu naar uit dat het hele seizoen zonder publiek is. We moeten na dit seizoen onze verplichtingen nakomen om dat terug te betalen. Als je dat bij elkaar optelt...", is Koevermans bezorgd.

Steun
"Er is al dertien tot veertien miljoen euro bezuinigd binnen Feyenoord, op een begroting van zeventig miljoen euro. Er komt nu een extra verlies van 8 tot 8,5 miljoen euro bij", licht Koevermans de verdere financiële situatie van Feyenoord door. "We moeten aan het einde van het seizoen 15,3 miljoen terugbetalen. We doen nu beroep op de solidariteit van de supporters en zakelijke relaties. Om hier doorheen te komen, zouden we blij zijn met de steun van iedere fan."

De oproep van Feyenoord roept vragen op bij Dennis van Eersel, die de club voor RTV Rijnmond volgt. Vooral de komst van de Argentijnse spits Lucas Pratto is een issue. "De vraag over hem is terecht, maar half december deden we nog om veel prijzen mee", stelt Koevermans. "Nicolai Jörgensen was toen niet fit en Robert Bozeník liep zelfs nog met een brace. Met alle financiële middelen van toen kon dit toen wél."

Het tweede loonoffer dat Feyenoord vroeg aan de spelers van de eerste selectie, viel mede door de komst van Pratto niet bij iedereen in goede aarde. "Bij de spelersgroep hebben we dit doorgezet", aldus Koevermans. "De meeste spelers gaan ook mee. Een aantal daarvan is het er nog steeds niet mee eens. Daar praten we nog mee. We hebben geen signalen over juridische stappen", sluit hij af.