AS Roma reageert op Ajax-loting Europa League: Het zal lastig worden

AS Roma reageert op Ajax-loting Europa League: "Het zal lastig worden"

19-03-2021 18:31 Laatste update: 19:02
40

Bij AS Roma kijkt men reikhalzend uit naar de Europa League-ontmoetingen met Ajax. Algemeen directeur Tiago Pinto is blij met de loting.

"Mijn eerste reactie was er een van blijdschap, omdat we in de kwartfinale staan van een belangrijke competitie als de Europa League", zegt Pinto in Italiaanse media. "Nee twee lastige tegenstanders (Braga en Shakhtar Donetsk, red.), treffen we nu een sterke ploeg als Ajax, een club met een geweldige historie in Europa. Ze hebben onlangs nog de halve finale gehaald van de Champions League."

"Ajax is een geweldig team. Ze vinden zich ieder jaar opnieuw uit en blijven talentvolle spelers halen, zoals Antony, David Neres en Dusan Tadic, die al een aantal jaar meeloopt. Ze hebben nationaal veel succes, dus ik kan zeggen dat het een lastige opgave wordt voor ons", vervolgt Pinto. "Hun manier van spelen is erg aantrekkelijk. Deze kwartfinale is ongetwijfeld het meest intrigrerend. Beide teams houden van aantrekkelijk en agressief spel. Het zal lastig worden, maar we zullen proberen om door te gaan."

Vooruitlopen op een eventuele halve finale wil Pinto niet. Daarin zou Manchester United of Granada de tegenstander worden. "Ons doel is om Ajax te verslaan. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd: eerst in Amsterdam, daarna in Rome. Ik focus me op de wedstrijd tegen Ajax en dan zien we wel wat er gebeurt."