Heerenveen en Twente willen vooral niet verliezen: remise in Abe Lenstra Stadion

19-03-2021 21:52
62

SC Heerenveen en FC Twente zijn vrijdagavond niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel in het Abe Lenstra Stadion. De ploeg van trainer Ron Jans kwam in de eerste helft een aantal keer dichtbij de 0-1, in de tweede helft ging het gelijk op.

Twente, dat zonder Danilo aantrad tegen het kwakkelende Heerenveen, had het initiatief in het eerste bedrijf. De gasten kwamen een aantal keer dreigend voor het doel van de thuisploeg. Zo werd een inzet van Luciano Narsingh, na goed voorbereidend werk van Queensy Menig, van de lijn gehaald door Jan Paul van Hecke. De verdediger redde daarmee zijn doelman Erwin Mulder.

Twente bleef na deze eerste serieuze mogelijkheid zoeken naar de openingstreffer. Jesse Bosch dacht deze na ongeveer een halfuur spelen te maken. De middenvelder kroop goed voor zijn man bij de eerste paal en verlengde de bal, maar de paal bracht redding voor Heerenveen.

Na rust ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen deelden wat speldenprikjes uit, maar een écht spektakel werd het geen moment in Friesland. Twente en Heerenveen wilden vooral niet verliezen, hetgeen de wedstrijd niet ten goede kwam. Vanuit het niets kreeg Twente nog een geweldige kans om de overwinning te pakken in blessuretijd: Menig schoot de bal met een boogje over de uitgekomen Mulder, maar zag hoe zijn inzet via de paal het veld weer instuiterde.

Het bleef bij 0-0 in het Abe Lenstra Stadion, een uitslag waar beide ploegen weinig mee opschieten. Twente staat op een achtste plaats en is nog in de race om een plek in de play-offs om Europees voetbal. Heerenveen staat op een tiende plaats, met drie punten minder dan de ploeg uit Enschede.