Hopen op verhuizing naar Feyenoord City: 'Eén belang: belang van Feyenoord'

Hopen op verhuizing naar Feyenoord City: 'Eén belang: belang van Feyenoord'

19-03-2021 23:49 Laatste update: 23:52
81

Mark Koevermans hoopt dat Feyenoord in de nabije toekomst kan verhuizen naar Feyenoord City en De Kuip kan verlaten. De algemeen directeur van de Rotterdamse club geeft echter aan dat het moet kunnen zonder dat Feyenoord in de problemen komt.

"In september hebben we de beslissing genomen om de laatste fase in te gaan. Het moet écht goed voor Feyenoord zijn", vertelt Koevermans bij FC Rijnmond. "Voor ons is het belangrijkste dat de business case goed genoeg is om door te groeien. Het is belangrijk dat de stap van De Kuip naar een nieuw stadion een forse stap beter is voor de club. Het is geen doel, maar een middel. Uiteindelijk gaan we het geld verdienen als we Europees voetbal gaan spelen."

Het is voor Koevermans wel belangrijk dat Feyenoord naar een nieuw stadion verhuist, maar het moet niet zo zijn dat de club hierdoor in verdere financiële problemen komt. "Áls we die stap maken naar het nieuwe stadion, dan moeten we zeker weten of we er vijftig jaar kunnen voetballen met Feyenoord en niet in de problemen komen. In de financiering worden stappen gemaakt, maar we zijn er nog niet. Hopelijk wordt de tijd ons gegund. Het is geen gemakkelijke beslissing. Voor ons is er één belang: het belang van Feyenoord."