Jansen kijkt uit naar duel met PSV: 'Belangrijk dat hij weer mee doet'

Jansen kijkt uit naar duel met PSV: 'Belangrijk dat hij weer mee doet'

20-03-2021 08:17 Laatste update: 09:54
36

AZ-trainer Pascal Jansen verwacht een zeer gelijk opgaande strijd zondagmiddag tegen PSV. De oefenmeester van de Alkmaarders is erg blij dat hij tijdens de wedstrijd tegen de Eindhovenaren weer kan beschikken over contoleur Frederik Midtsjø.

De Noor moest de afgelopen twee competitiewedstrijden tegen Vitesse en FC Twente aan zich voorbij laten gaan vanwege blessureleed. De motor op het middenveld keert dit weekend terug in de wedstrijdselectie van Jansen. "Het is heel belangrijk voor ons dat Frederik weer meedoet. Juist in de topwedstrijden heeft hij zich de laatste jaren heel sterk ontwikkeld", legt Jansen uit tegenover het Algemeen Dagblad.

Het heenduel in Eindhoven werd eerder dit seizoen met 1-3 gewonnen door de Alkmaarders, maar geeft volgens Jansen geen enkele garantie voor aankomend weekend. "De vorm van de dag zal zondag een thema zijn", stelt Jansen, die vooral zin heeft in het treffen met de formatie van de Duitse trainer Roger Schmidt. "Een rechtstreeks duel om die tweede plaats, dat is toch geweldig? Daar kijken we allemaal naar uit." AZ-PSV begint zondagmiddag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie