Felle reactie op noodkreet Feyenoord: 'Alsof hij een begrafenis aankondigt'

Felle reactie op noodkreet Feyenoord: 'Alsof hij een begrafenis aankondigt'

20-03-2021 08:39
217

De noodkreet van Feyenoord omtrent de financiële situatie van de club wordt door supporters verschillend ontvangen. Directeur Mark Koevermans deed donderdag een oproep naar de achterban om de club financieel te ondersteunen door het geld van de seizoenskaarten niet terug te vragen.

Feyenoord verkeert financieel in zwaar weer en stelde zich donderdag middels een videoboodschap kwetsbaar op richting de fans. Koevermans schetste in de video de huidige situatie van de Rotterdammers, die er allesbehalve rooskleurig uitziet. Remco Ravenhorst, voorzitter van supportersvereniging FSC De Feijenoorder zag de boodschap van Koevermans ook voorbij komen. "Ik waardeer het dat er open kaart wordt gespeeld", vertelt hij in gesprek met de NOS. Ravenhorst is wel zeer kritisch. "Het ligt niet alleen aan corona, ook aan het beleid dat de afgelopen jaren gevoerd is en het daaruit voortvloeiende gebrekkige rendement op de transfermarkt."

Maarten Noppen (69), al sinds zijn twaalfde seizoenkaarthouder bij Feyenoord, keek ietwat cynisch naar de beelden. "Het is alsof hij (Koevermans, red.) een begrafenis aankondigt. En in feite is dat natuurlijk ook het geval." Noppen weet dat ook nog niet of hij gehoor gaat geven aan de oproep van Koevermans. "Ik ben geneigd om heel cynisch te zeggen: had de laatste jaren beter gepresteerd in Europa, dan had je iets meer geld op de bank gehad. We zitten in een vicieuze cirkel en daar komen we maar niet uit. Het enige dat we doen is onze hoop vestigen op rijke Rotterdamse havenbaronnen en Amerikaanse investeerders. Maar daar hoor ik de laatste tijd ook al niets meer van."

Ravenhorst wil wel gehoor geven aan de oproep van Koevermans. "Omwille van mijn club strijk ik mijn hand over het hart. Uiteindelijk wil ik Feyenoord volgend seizoen ook zien voetballen. En dan natuurlijk liefst om de prijzen in plaats van een plek in de middenmoot."