Update: Slavia Praag-hooligans gaan stap verder: 'Kamara slechts een n*ger'

Update: Slavia Praag-hooligans gaan stap verder: 'Kamara slechts een n*ger'

Gepubliceerd: zaterdag 20 maart 2021 om 16:54za 20-03-2021 om 16:54

Laatste update: zaterdag 20 maart 2021 om 19:36za 20-03-2021 om 19:36

Glen Kamara, middenvelder van Rangers FC, is woest op Slavia Praag. De Tsjechen speelden afgelopen donderdag in de Europa League tegen de topclub uit Schotland en daarbij kreeg Kamara het aan de stok met Ondrej Kudela, een speler van Slavia.

Kudela zou Kamara racistisch bejegend hebben, maar Slavia was het daar niet mee eens en plaatste een statement waarin het afstand nam van de beschuldigingen. De spelmaker van Rangers is daar niet van gediend. "Dat is gewoon gelogen", laat hij weten aan de BBC. "Dan hebben ze de situatie echt niet grondig onderzocht."

De Tsjechen, die op Ibrox de kwartfinale van de Europa League haalden door met 0-2 te winnen, zouden zich volgens Kamara moeten schamen. "Ik was geschokt en ontzettend bang toen ik die racistische opmerkingen hoorde van een collega, een andere profvoetballer. Als speler verwacht ik niet van mezelf of van anderen dat we tolerant zijn richting dit soort racistische haat op de velden."

De middenvelder van Rangers hoopt dat de UEFA ingrijpt. "Dit gemene voorval vond plaats tijdens een internationale wedstrijd en als de UEFA niet handelt, zal dat als groen licht worden gezien voor racisme. Daar is geen plaats voor in het voetbal. Als ze racisme echt de rode kaart willen geven, moeten ze stoppen met plichtmatig reageren en een zerotolerance aanpak gaan hanteren."

Update: Terwijl ze in Schotland woest zijn, gaan de Tsjechische hooligans nog een stap verder. Met een spandoek richten zij zich tot de middenvelder van Rangers. 'Kamara is slechts een n*ger', klinkt het grof.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws